Συνεχής εγρήγορση για τον Γιάννη Μπουτίνα

Από τηλεδιάσκεψη σε παρουσίαση και πάλι τηλεδιάσκεψη ο Γιάννης Μπουτίνας , Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας  για την καλύτερη δυνατή επανεκκίνηση του τουρισμού στη Θεσσαλία ,μετά την πανδημία .

Ο κ. Μπουτίνας τοποθετεί  αυτή την επανεκκίνηση σε 3 παράλληλους άξονες , οι οποίοι θα πρέπει να κινούνται ταυτόχρονα όσο το δυνατόν για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στην επανεκκίνηση στην μετά covid-19 εποχή . 

Συγκεκριμένα οι άξονες αυτοί είναι : 

  • Υποδομές . Τα οδικά δίκτυα , η προσβασιμότητα και άλλες υποδομές μετά τον καταστροφικό Ιανό δέχθηκαν πολλαπλά πλήγματα και πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα . Η Περιφερειακή αρχή  και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός από την πρώτη στιγμή αποκατέστησαν τα περισσότερα , τώρα όμως αναμένονται και πιέζουν την κυβέρνηση  για την άμεση χρηματοδότηση και ολοκλήρωση όλων των ζημιών και αποκατάσταση των υποδομών .
  • Ρευστότητα τουριστικών επιχειρήσεων . Ο κ. Μπουτίνας με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό από την πρώτη στιγμή της πανδημίας πιέζουν και κατάφεραν αρκετά για να έχουν οι τουριστικές επιχειρήσεις τα καλύτερα εχέγγυα και τη ρευστότητα για την επόμενη ημέρα . Γιατί αν ανοίξει ο τουρισμός και οι επιχειρήσεις δεν έχουν ρευστότητα ή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους , τότε θα είναι μονόδρομος να ξανακλείσουν .
  • Προώθηση των προορισμών της Θεσσαλίας . Υπάρχει έτοιμο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και αγορές στόχευσης για την επόμενη ημέρα και αυτό εγκρίθηκε από το Περιφερειακό  Συμβούλιο και τώρα ήδη βρίσκεται στην  υλοποίηση του .

Όλα αυτά ο κ. Μπουτίνας τα αναλύει σε τηλεδιασκέψεις και με τη συμμετοχή του  σε forum , όπως η παρουσίαση της Θεσσαλίας στο πανόραμα χειμερινών προορισμών της ITN NEWS και της MACT MEDIA  , όπου ανέλυσε το πρόγραμμα της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή και παρουσίασε όλους τους χειμερινούς προορισμούς που περιμένουν το κάθε επισκέπτη  όταν σταματήσει το lockdown .

Επίσης με τη συμμετοχή του σε τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και φορείς και δημάρχους της Π.Ε. Καρδίτσας , ανέλυσε τους παραπάνω άξονες αλλά και με επιστολές προς αρμόδια Υπουργεία διεκδικεί για τα καλύτερα δυνατά μέτρα στήριξης .

Συνεχίζει να  διεκδικεί , ευρισκόμενος πάντα σε συνεχή επαφή με τους φορείς του τουρισμού στη Θεσσαλία για να ενημερώνεται για τα προβλήματα και όποια θέματα προκύπτουν .

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia