Τρίκαλα: Οι δάσκαλοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της 16ης Ιουνίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε σε διαβούλευση ανατρέπει πλήρως δικαιώματα που με τους αγώνες τους έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι εδώ και δεκαετίες. Εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα περιορίζονται ή και καταργούνται πλήρως.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει:

  • Κατάργηση του 8ωρου και αύξηση των υποχρεωτικών απλήρωτων υπερωριών
  • Θεσπίζει τη λεγόμενη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» με ατομική συμφωνία εργοδότη–εργαζόμενου, με εκβιαστικούς όρους για τους εργαζόμενους, καταργώντας έτσι τις συλλογικές συμβάσεις
  • Καταργεί την υποχρέωση επαναπρόσληψης των εργαζομένων στην περίπτωση που κριθεί δικαστικά ως παράνομη και άκυρη η απόλυσή τους
  • Καταργεί επί της ουσίας το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε)
  • Υποχρεώνει τα συνδικάτα να λειτουργούν με «ηλεκτρονικές» διαδικασίες, χτυπώντας τα στην καρδιά της λειτουργίας τους που είναι η επικοινωνία, η ζύμωση και ο διάλογος μεταξύ των εργαζομένων.
  • Υποχρεώνει τα συνδικάτα να εγγραφούν στο ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε., το οποίο είναι υπό τον έλεγχο του κράτους και βάζει πολλαπλά εμπόδια και περιορισμούς στη διαδικασία κήρυξης απεργίας. 
  • Καταργούν την Κυριακάτικη αργία σε 31 κλάδους κι επιχειρήσεις, μειώνουν την αμοιβή των υπερωριών (αν και όταν αυτές πληρώνονται). Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ωφελεί μόνο τους εργοδότες κι αποστερεί τη μόνη μέρα ξεκούρασης από τους εργαζόμενους.

Μπροστά σε αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο–λαιμητόμο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε έτσι ώστε να μην κατατεθεί στη Βουλή, να μην ψηφιστεί κι αν ακόμη ψηφιστεί, να ανατραπεί.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα έδωσαν μια πρώτη ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση με τη μαζική απεργιακή κινητοποίησή τους στις 6 του Μάη. Συνεχίζουμε το δρόμο του αγώνα και καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημόσιου τομέα στο νομό Τρικάλων  ναενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη με τη συμμετοχή μας:

  • την Τετάρτη, 16/6 και ώρα 10π.μ. στην κεντρική πλατεία Τρικάλων,  ημερομηνία Γενικής Απεργίας στο Δημόσιο Τομέα.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,

δίνουμε το «αγωνιστικό παρών»στην Γενική Απεργία

 Δημόσιου τομέα, την Τετάρτη 16/6 και ώρα 10π.μ.

για να βροντοφωνάξουμε:

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την απεργία

Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις

Όχι στην κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε.

Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας

Προσυγκέντρωση στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 9:45 η ώρα

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΠΟΥΡΝΑΡΑ ΕΛΕΝΗCopyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia