Συνεχίζεται ο «πόλεμος» για το νερό στην Πύλη

Χωρίς εντάσεις αλλά με εκατέρωθεν αιχμές για την ποιότητα του νερού στο Δήμο Πύλης, συζητήθηκε ενδελεχώς στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος η πρωτοβουλία της ΠΥΛΗ Αξιών να φέρει στο προσκήνιο το ζήτημα, παίρνοντας διαστάσεις μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Βαλάντης Τσιούτσιας, επανήλθε στο θέμα, διερωτώμενος γιατί δεν αναρτώνται οι αναλύσεις όπως κάνουν και οι άλλοι Δήμοι στην ιστοσελίδα της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (edeya.gr).  «Όταν πλανάται τι νερό πίνουμε στον Δήμο Πύλης, αυτό από μόνο του καταλαβαίνεται πολύ καλά ότι είναι προσβολή για όλους εμάς και τους δημότες και βάζει σε ανησυχία όλο τον κόσμο.

 «Το καλύτερο νερό πίνουμε, πώς να το κάνουμε. Με το ζόρι δηλαδή να δημιουργούμε εντυπώσεις», απάντησε ο Πρόεδρος της  Δ.Ε.Υ.Α. Πύλης κ. Βασίλης Αναγνώστου,

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α. Πύλης κ. Κωνσταντίνος Τσόλας, χαρακτήριζοντας εντελώς άστοχη την ενέργεια του κ. Τσιούτσια να θέσει ζήτημα για το τι νερό πίνουμε στον Δήμο Πύλης και διευκρίνισε ότι το site της ΕΔΕΥΑ είναι ένα καινούριο πληροφοριακό σύστημα που έχει θέσει σε λειτουργία εδώ και ενάμιση χρόνο και από τις 126 ΔΕΥΑ, έχουν ενημερώσει τον κόμβο αυτόν 66 ΔΕΥΑ, μεταξύ των οποίων και ΔΕΥΑ πολλών μεγάλων πόλεων με πολύ προσωπικό. «Θα έπρεπε να γνωρίζετε, ότι η ΔΕΥΑ της Πύλης λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό. Αυτό απαιτεί χρόνο, εξειδικευμένο προσωπικό και γνώσεις. Ήδη έχουμε υποβάλλει στην ΕΔΕΥΑ αίτημα για εγγραφή στον συγκεκριμένο κόμβο», τόνισε χαρακτηριστικά.

 Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θέμης Ζάχος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι κατά την διάρκεια συνεδρίασης στην ΔΕΥΑΠ, συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων να γίνονται συχνές αναλύσεις και σε πηγές στις οποίες κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί προβλήματα μικροβιολογικού χαρακτήρα,  ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, «είπαμε με τον Διευθυντή κ. Τσόλα, μήπως μπορούμε έστω και μία φορά τον χρόνο να κάνουμε αναλύσεις για υπολείμματα φυτοφαρμάκων, ειδικά στις περιοχές που είναι επιβαρυμένες με φυτοφάρμακα».

Σε αυτό το σημείο ο κ. Τσιούτσιας, άδραξε την ευκαιρία και τόνισε ότι παρά την κριτική που δέχθηκε η παράταξή του για το θέμα με το νερό, το γεγονός ότι δρομολογούνται έλεγχοι και για υπολείμματα φυτοφαρμάκων «σημαίνει ότι βάλαμε ένα λιθαράκι» για να γίνει κάτι παραπάνω» .   

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia