Τρίκαλα: Γιόρτασαν την ημέρα πολύτεκνης οικογένειας. (φωτ&video)

Παρουσία δεκάδων μελών και φίλων του Σύλλογου Πολυτέκνων Γονέων Νομού Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, ο εορτασμός για την Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας, που η Πολιτεία έχει θεσμοθετήσει να εορτάζεται την 1η Κυριακή του Νοεμβρίου, κατά την οποία τιμάται  η μνήμη των Προστατών Αγίων Μαρτύρων Τερεντίου, Νεονίλλης και των επτά τέκνων τους.

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης τελέστηκε θεία λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τρικάλων και στη συνέχεια προσφερθηκε ένα μικρό κέρασμα, στο πνευματικό κέντρο της εκκλησίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Κώστας Βήτας ενώ στην κεντρική ομιλία ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ρίζος, αναφέρθηκε με τα πιο μελανά χρώματα στη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η πολύτεκνη οικογένεια τόσο από τη γενικευμένη φτώχεια της χώρας όσο και από σωρεία παράλογων νομοθετημάτων.

Με ορατό τον κίνδυνο της δημογραφικής κατάρρευσης, είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και να νομοθετηθούν εκ νέου όλα τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών που αποτελούν δημογραφικά κίνητρα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia