Τρίκαλα: Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά με βραβεύσεις μαθητών

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές μαθητές Ρομά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στο δίδυμο Οθωμανικό λουτρό Τρικάλων.

Σε ζεστή ατμόσφαιρα βραβεύτηκαν μαθητές Ρομά του 5ου Γυμνασίου, του 2ου ΕΠΑΛ και του Εσπερινού ΕΠΑΛ που έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την εκπαίδευση τους.

Η τελετή διοργανώθηκε από την Ένωση Γέφυρας Ρομά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά. Στόχος της η προαγωγή του πολιτισμού των Ρομά και η επιβράβευση των μαθητών που συμβάλει στην ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την προβολή βίντεο που γυρίστηκαν σε Κηπάκι, Σοφάδες, αλλά και σε Ευρωπαϊκές πόλεις με αντικείμενο τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ρομά που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Απριλίου.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Γέφυρας Ρομά και προεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων Ανδρέας Μπαντής, στόχος είναι η εκδήλωση να καταστεί θεσμός για την περιοχή των Τρικάλων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Ντίνος Μπάρδας, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δήμητρα Νάτσινα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έφη Λεβέντη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Καταβούτας, ο πρόεδρος της Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Τρικκαίων Γιώργος Ζιώγας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων Δημήτρης Μήτραινας, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι των Ρομά και πλήθος μαθητών.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia