Ερώτηση Τζιουβάρα για το αλαλούμ στην πλατεία και τον ποδηλατόδρομο – Τι απάντησαν Μαράβας – Παιδής – Ούτρας (Βίντεο)

Νέα κόντρα ανάμεσα στην Δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση πυροδότησε η ερώτηση που κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πύλης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αλέξανδρος Τζιουβάρας. Έκανε λόγο για αλαλούμ που δημιουργείται εξαιτίας των πινακίδων που υπάρχουν στο πλαίσιο των εργασιών ανάπλασης της πλατείας και δημιουργίας του ποδηλατοδρόμου. Συγκεκριμένα τόνισε στο σώμα:

«Μετά τις εργασίες ανάπλασης της πλατείας και δημιουργίας του ποδηλατοδρόμου, επικρατεί ένα αλαλούμ, όπου κανείς δημότης δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις σημάνσεις των πινακίδων που υπάρχουν στην περιοχή. Υπάρχουν πινακίδες όπου η μια αναιρεί την άλλη. Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από το Δήμο σχετικά με τις ρυθμίσεις της κυκλοφορίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι οποίες είναι απομονωμένες και δεν μπορούν να δουλέψουν. Δεν υπάρχει χώρος ούτε καν προσωρινής στάθμευσης, ώστε να μπορούν οι πολίτες να παραλάβουν εμπορεύματα. Ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας δέχομαι πολλά παράπονα και περιμένω μια υπεύθυνη απάντηση ώστε να ενημερώσω τους συμπολίτες μου.»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύλης έκανε λόγο για ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο άφησε περιθώριο στο άμεσα προσεχές διάστημα να υπάρξει τροποποίηση στην κυκλοφοριακή μελέτη στο «τετράγωνο» της πόλης που εκτελούνται τα ανωτέρω έργα.

«Ποια ομόφωνη απόφαση; Εμείς ζητούσαμε να γίνει διπλός δρόμος εκεί» απάντησε ο Θοδωρής Χήρας, και συνέχισε «Όντως υπήρχε δημοτικό συμβούλιο υπήρχαν κάτοικοι εξαγριωμένοι που ειχαν υπογράψει 60-65 άτομα. Είναι ψέματα οτι δεν έχουν ενημερωθεί. Έχουν ενημερωθεί. Ζητούσαν όμως να μη γίνει τίποτα από αυτά έγινε. Ενημερώθηκαν μεν αλλά όχι για αυτά που ήθελε ο δήμος δε. Οι κάτοικοι ζητούσαν άλλο πράγμα. Ζητούσαν εκεί ο δρόμος να γίνει διπλός, έστω ήπιας κυκλοφορίας, να μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν αυτοκίνητα, πιο πολύ το ζητήσαν για θέμα ασφάλειας για τα ασθενοφόρα κτλ. Δεν συνεναίσαμε ποτέ να γίνει αυτό πράγμα εμείς σαν αντιπολίτευση. Όντως μας ενόχλησαν οι άνθρωποι όντως κάτσαμε τους μιλήσαμε. Πήγαμε από εκεί. Τους φέραμε στο δημοτικό συμβούλιο, τσακώθηκε κιόλας εδώ η κα Τσούλου με τον δήμαρχο τότε, άλλα έλεγε, άλλα έλεγε ο δήμαρχος και πάρθηκε η απόφαση αυτή γιατί έλεγε ο κ.Αποστολόπουλος έτσι είναι το σχέδιο έτσι είναι η η μελέτη, δεν αλλάζει θα δούμε στο μέλλον»

«Όταν ήρθε η έγκριση του ποδηλατόδρομου και του πεζόδρομου συνοδευόταν από σχέδια τα οποία πάνω στα σχέδια υπάρχει και η σηματοδότηση. Ποιοι δρόμοι είναι μονόδρομοι προς τα που θα είναι η κατεύθυνση από αυτά που έρχονται. Η τελευταία τροποποίηση που έγινε για τον ποδηλατόδρομο και τον πεζόδρομο έχει και την κυκλοφοριακή μελέτη και πάνω τα σχέδια έχουν και τη σηματοδότηση. Αυτά τα σήματα που βλέπετε τώρα είναι ακριβώς πάνω όπως ήταν στα σχέδια και που τα εγκρίνατε» τόνισε μεταξύ άλλων ο γ.γ. του Δήμου Πύλης Στέφανος Παιδής.

Για συγκοινωνιακή μελέτη που ψηφίστηκε ομόφωνα έκανε λόγο ο Κώστας Ούτρας, αφήνοντας περιθώριο να υπάρξει ολοκληρωμένος συνδυασμός όσον αφορά τη χρήση του πεζοδρόμου. Δείτε τη συζήτηση όπως την κατέγραψε η κάμερα του trikalafocus:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia