Με επιτυχία η εκπαιδευτική δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2024

 «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα»

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα». Με την επιλογή του θέματος αυτού για το 2024, το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση, καλύπτοντας ένα ευρύτατο πεδίο, από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία.

Στο πλαίσιο αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων διοργάνωσε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 εκπαιδευτική δράση για μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτικού στο Οθωμανικό Συγκρότημα «Οσμάν Σαχ» στην παραποτάμια περιοχή του Ληθαίου ποταμού.

Οι μαθητές μέσω μιας ψηφιακής εφαρμογής, που περιλαμβάνει ηχητική ξενάγηση και εκπαιδευτικά  παιχνίδια, γνώρισαν την ιστορία και τη χρήση των μνημείων της περιοχής με έμφαση στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό της πόλης, όπου ανακάλυψαν την διαδικασία των λουτρών και τη σημασία τους στην καθημερινότητα των ανθρώπων μιας άλλης εποχής.

Η δράση  σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το  Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ).

Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, Τ.: 2431076647

https://www.facebook.com/profile.php?id=100038980600853

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia