Μήνυμα Βασίλη Τσιούτσια: Ενδιαφερθείτε για το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών (Βίντεο)

Μη μήνυμα – ενημέρωση προς τους Τρικαλινούς συνδημότες του, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα ΑμεΑ του Δήμου Τρικκάιων Βασίλης Τσιούτσιας, καλεί τους ενδιαφερόμενους να κινηθούν για την χορήγηση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών για πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες ή άτομα που υπέστησαν αναπηρία 67% από τραυματισμό στη  φυσική καταστροφή.

«Το έκτακτο επίδομα προήλθε μετά από έντονες πιέσεις του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά» επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων και καλεί τον κόσμο να βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμο και τους τοπικούς προέδρους, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή κάνει πράξη τη δέσμευση της να βρίσκεται κοντά στους δημότες. Ακολουθεί το μήνυμα του:

Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου Τρικκαίων:

Στο πλαίσιο λήψης επιπρόσθετων μέτρων για τη στήριξη των νοικοκυριών που έχουν πληγεί οι κατοικίες τους από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, o Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων  βάσει του υπ΄αριθμ. 17094/2023 έγγραφο του γραφείου του Γενικού Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σύμφωνα με τα οριζόμενα της υπ’ αριθμ. 33862/06-05-2019 (Β’ 1699) Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την προσαύξηση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών για πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες ή άτομα που υπέστησαν αναπηρία 67% από τραυματισμό στη  φυσική καταστροφή.

            Ειδικότερα οι ενδιαφερόμενοι  που ανήκουν στις κατηγορίες που αναφέρονται ανωτέρω, δύναται να προσέρχονται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων (Ομήρου 6, Ισόγειο, τηλέφωνο επικοινωνίας 2431036928 – 36900 & 2431063204) από 02/05/2024 έως 16/05/2024 με σκοπό να  υποβάλλουν την αίτηση και προσκομίζοντας  τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1.      Αίτηση του ενδιαφερόμενου/ης για τη χορήγηση της προσαύξησης του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών (διαφορετικά ο εκπρόσωπος προσκομίζει εξουσιοδότηση  θεωρημένη με το γνήσιο υπογραφής και αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας εκπροσώπου).

2.      Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του ενδιαφερόμενου/ης.

3.      Ε1, Ε2 και Ε9 του τελευταίου φορολογικού έτους 2023, καθώς και Ε9 του έτους 2024 για την επιβεβαίωση της κύριας κατοικίας (ιδιόκτητη,  μισθωμένη, παραχωρημένη).

4.      Αντίγραφο δελτίου επανελέγχου από το Τεχνικό Κλιμάκιο της ΓΔΑΕΦΚ.

5.      Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, συμπληρωμένη και θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής.

6.      Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, συμπληρωμένη και θεωρημένη με το γνήσιο υπογραφής, σε περίπτωση που υπάρχει ποσοστό συνιδιοκτησίας.

7.      Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οικείου Δήμου (για τις πολύτεκνες οικογένειες).  

8.      Απόφασης έγκρισης χορήγησης επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ  ή βεβαίωση χορήγησης επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ (για τα άτομα με αναπηρία).  

9.      Εκτύπωση της  αίτησης που έχει υποβληθεί στη διαδικτυακή πύλη “arogi.gov.gr” (υποβολή μέσω με κωδικών  taxis net).

Για τα άτομα που υπέστησαν μόνιμη σωματική βλάβη με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω απαιτούνται:

1.      Αίτηση ενδιαφερόμενου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου.

2.      Γνωμάτευση –Βεβαίωση Διευθυντή Κλινικής Νοσοκομείου ΕΣΥ, στην οποία να αναφέρεται ότι ο αιτών / η  αιτούσα υπέστη μόνιμη σωματική βλάβη η οποία προκλήθηκε εξαιτίας της φυσικής καταστροφής.

3.      Γνωμάτευση ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) σε ισχύ για το είδος της πάθησης, το ποσοστό αναπηρίας και τη διάρκεια της.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia