ΝΕΣΤΩΡ: Εκπαίδευση στελεχών του Δήμου Τρικκαίων για τον γονεϊκό ρόλο κρατουμένων

Συνεχίζει ο Δήμος Τρικκαίων να ενισχύει τη γνώση και εκπαίδευση των στελεχών του σε θέματα κοινωνικής μέριμνας. Αυτή τη φορά, με τη συμμετοχή του σε εκπαιδευτική δράση, στην οποία συνεργάζονται με κοινοπραξία, η ΕΕΤΑΑ και το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ και υλοποιείται σε πόλεις, όπως τα Τρίκαλα.
Πρόκειται για το πρόγραμμα NESTOR, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και στόχο την ομαλή επανένταξη των κρατουμένων – γονέων στις τοπικές κοινωνίες. Η σχετική ενημερωτική – εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στο διοικητήριο  των παλιών φυλακών (Μουσείο Τσιτσάνη).  Οι ομιλητές από την ΕΕΤΑΑ κ.κ.  Γιούλη Γκόνου και Αλέξανδρος Καλαβρής αναφέρθηκαν στη ουσία του προγράμματος, που δίνει τη δυνατότητα κρατούμενους που είναι γονείς, να μάθουν περισσότερα και να ασχοληθούν συστηματικά με τον γονεϊκό τους ρόλο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος  σε αυτή τη φάση λειτουργούν πιλοτικά 30 σχολές γονέων σε 20 σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Η κοινοπραξία υλοποίησης του Έργου αποτελείται από φορείς 4 χωρών (Ελλάδα, Βουλγαρία, Αυστρία, Κύπρος).

Στη συνάντηση – διαβούλευση στα Τρίκαλα, αναπτύχθηκε διάλογος σε θέματα μετασωφρονιστικής υποστήριξης των κρατουμένων και υποστήριξης των οικογενειών τους, καθώς μετείχαν στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας και συναφών υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia