Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από 16 έως 21 Δεκεμβρίου 2023

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου το πρωί θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Αναργύρων Τρικάλων με την ευκαιρία της Ευχαριστηρίου Θείας Λειτουργίας υπέρ του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους π. Αλεξίου Μαντζίρη.

Το απόγευμα στις 5:30 θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Καρυών Τρικάλων επί τη εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του Θαυματουργού.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου το πρωί θα τελέσει, κατόπιν εισηγήσεως της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Αθλητισμού της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Λειτουργία υπέρ των αθλητών, των προπονητών και των αθλητικών παραγόντων όλων των ολυμπιακών αθλημάτων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Εν συνεχεία στις 11:00 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας και θα τελέσει την Ακολουθία της Αρτοκλασίας επί τη μνήμη των Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων, προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το απόγευμα στις 6:00 θα μεταβεί στην αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» και θα παρακολουθήσει τη Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Το βράδυ στις 10:15 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνος το Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «ΤΗΝΟΥ». Ακολούθως θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία.

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 9:30 το βράδυ επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γριζάνου Απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Ακολούθως θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου το βράδυ 9:00 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου επί τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου. Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας θα τελέσει μνημόσυνο για τον αείμνηστο Καθηγούμενο π. Ιγνάτιο Πούτο.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 9:30 το βράδυ επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Γενεσίου Απότμημα Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης της εκ Σινώπης του Πόντου. Ακολούθως θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία.

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου το βράδυ 9:30 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia