Οι μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων πάνε σινεμά

Οι μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων πάνε σινεμά

Οι μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου είχαν την  ευκαιρία να συμμετάσχουν  στο πρόγραμμα προβολών CINEDU που διοργάνωσε η   Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων με την αρωγή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Το CINEDU είναι μια εθνικής εμβέλειας πλατφόρμα streaming ταινιών του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για τα σχολεία της Ελλάδας.   Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες από όλα τα σχολεία  της χώρας έχουν δωρεάν πρόσβαση σε έναν κατάλογο 92 σύγχρονων ελληνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών ταινιών. Η καινοτομία σ΄ αυτήν την πλατφόρμα έγκειται στο γεγονός ότι οι διαθέσιμες ταινίες είναι συνδεδεμένες με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και προσφέρεται επίσης πλούσιο  εκπαιδευτικό υλικό για χρήση.

Έτσι οι εκπαιδευτικοί  έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οποιαδήποτε ταινία επιθυμούν για προβολή στο πλαίσιο του μαθήματός τους και να αξιοποιήσουν το ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό ώστε  να βοηθήσουν τους μαθητές/τριες να κατανοήσουν καλύτερα την ύλη του μαθήματος.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Λάππας καλωσόρισε τους μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου στον Δημοτικό κινηματογράφο και αναφέρθηκε στην αξία του να παρακολουθείς μια ταινία στον κινηματογράφο ενώ ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κ. Στέφανος Νταλάσης τόνισε την εκπαιδευτική διάσταση παρακολούθησης ποιοτικών ταινιών. 

Οι μαθητές/τριες χάρηκαν, απήλαυσαν τις προβολές και οδηγήθηκαν στη γνώση από ένα διαφορετικό δρόμο, αυτόν του κινηματογράφου. Το σχολείο ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου που διοργάνωσαν αυτήν τη δράση για τα παιδιά μας και  τους έδωσε μεγάλη ποικιλία ερεθισμάτων, θεμάτων και ιστοριών, οι οποίες δίνουν απαντήσεις στις γεμάτες περιέργεια ερωτήσεις τους για τον κόσμο και το νόημα της ζωής.

Τέλος ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Τρικκαίων για την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές/τριές μας να γευτούν τα οφέλη της 7ης  τέχνης στην εκπαιδευτική διαδικασία  παρέα με τους συμμαθητές/τριές τους.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia