Προτάσεις Αβραμόπουλου για την αντιπυρική προστασία των περιαστικών δασών και την αξιοποίηση του Πλατανόδασους Διάβας

Προτάσεις για την αντιπυρική προστασία των περιαστικών δασών και την αξιοποίηση του Πλατανόδασους Διάβας κατέθεσε ο Δήμαρχος Μετεώρων στον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ

Τα θέματα της αντιπυρικής προστασίας των περιαστικών δασών του Δήμου Μετεώρων και του χαρακτηρισμού του Πλατανόδασους Διάβας σε «προστατευτικό δάσος» συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος με τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλη Γκουντούφα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Αβραμόπουλος κατέθεσε στον κ. Γκουντούφα τις προστάσεις του Δήμου προκειμένου πρώτον να χρηματοδοτηθεί η αντιπυρική προστασία των περιαστικών δασών (παρυφές βράχων Μετεώρων, λόφος Προφήτη Ηλία και περιαστικό δάσος Βασιλικής). Δεύτερον, να χαρακτηριστεί το Πλατανόδασος της Διάβας ως «προστατευτικό δάσος» προκειμένου να είναι εφικτές να υλοποιηθούν όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που θα το μετατρέψουν σε ένα σύγχρονο χώρο αναψυχής.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε στον Δήμαρχο να εξετάσει τα διαθέσιμα εργαλεία χρηματοδότησης προκειμένου τα δυο έργα άμεσα να ενταχθούν και να προχωρήσει η υλοποίησή τους.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia