Σήμερα οι Δολομίτες στο Μουσείο Τσιτσάνη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΔΟΛΟΜΙΤΕΣ

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2000 και έχει κάνει πολλές δραστηριότητες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Περπατήσαμε βουνά δύσκολα, επικίνδυνα και γνωστά σε όλον τον ορειβατικό κόσμο.

Πολλά μέλη του συλλόγου μας επέλεγαν βουνά του εξωτερικού. Θα αναφέρω κάποια ονόματα όπως. Ο Θανάσης Μπαλαμώτης, ο Δημήτρης  Ντούβλης , ο Νίκος  Παπαγεωργίου,  ο Αποστόλης Νάκος , ο Γιάννης Ξηρός και πολλοί  άλλοι.

Στις αρχές του καλοκαιριού, πριν τον covid 19 τολμήσαμε εγώ ο Γιάννης ο Γιαννούλας, ο Γιάννης Ξηρός και ο Γιώργος Ζαχαράκης, πρόεδρος του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ηρακλείου, να περπατήσουμε και να αναρριχηθούμε στο ορεινό συγκρότημα των Δολομιτών, την φοβερή BRENTA με τις γνωστές διαδρομές VIA FERRATA σιδερένιος δρόμος.

Το όνομα Δολομίτες προέρχεται από το διάσημο Γάλλο ορυκτολόγο Ντεοντά Ντολομιέ 1750-1801 και είναι ο πρώτος που περιέγραψε τον Δολομίτη σαν έναν τύπο πετρώματος, που απέδωσε τα χαρακτηριστικά σχήματα και χρώματα αυτών των βουνών.

Παλαιότερα ονομάζονταν ΧΛΩΜΑ ΒΟΥΝΑ και έκτοτε απέκτησαν το όνομα με το οποίο είναι σήμερα γνωστά. Είναι ένα πραγματικό κόσμημα στο θησαυρό των Άλπεων και είναι ίσως από τις επιβλητικές συστοιχίες βράχων, που μπορεί να συναντήσει κανείς.

Όλα αυτά και πολλές λεπτομέρειες θα προβληθούν αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 9μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων Μουσείου Τσιτσάνη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:  ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia