Στα πλημμυροπαθή χωριά του Νομού Τρικάλων η Μαρίνα Κοντοτόλη

Περιοδεία στα πλημμυροπαθή χωριά του Νομού Τρικάλων έκανε σήμερα η Μαρίνα Κοντοτόλη, Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μαζί με τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτή Λάρισας, Βασίλη Κόκκαλη.

Απόγνωση, αβεβαιότητα, εγκατάλειψη, οργή κι αγανάκτηση ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα πλήθους πολιτών που συνάντησε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, στο Κεραμίδι και στο Ζάρκο Φαρκαδόνας, αλλά και στο μπλόκο των αγροτών στο δρόμο Τρίκαλα-Λάρισα.

Σχεδόν πέντε μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες οι κάτοικοι, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι αγωνίζονται μόνοι τους να ορθοποδήσουν.

 Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και τώρα, οι κυβερνητικές υποσχέσεις για γρήγορες αποζημιώσεις της πρώτης αρωγής (6.600 €) και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος της επιτροπής καταγραφής ζημιών για όσα χωριά έχουν κηρυχθεί ως καθολικά πλημμυροπαθή, δεν έχουν υλοποιηθεί. Περισσότερο από το 1/4 των δικαιούχων δεν έχει λάβει ακόμα ούτε τα χρήματα για τις πρώτες ανάγκες.

Ταυτόχρονα, όσοι δεν έλαβαν τα 6.600€, αποκλείονται από τη δωρεάν χορήγηση, χωρίς συμμετοχή, των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, εφόσον το «σύστημα» δεν τους αναγνωρίζει ως πλημμυροπαθείς κι ας έχει το χωριό τους χαρακτηριστεί από την Πυροσβεστική ως καθολικά πλημμυροπαθές και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αφού ευχαρίστησαν τους Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μέχρι σήμερα συμβολή τους στην ανάδειξη των αιτημάτων τους, ζήτησαν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσει η φωνή τους στα κυβερνητικά αυτιά.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia