Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων στους Η΄ Πανελλήνιους Αγώνες Λόγου

Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων στους Η΄ Πανελλήνιους Αγώνες Λόγου

Εκπληκτική ήταν η συμμετοχή των μαθητών/τριών του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων στους Η΄ Πανελλήνιους Αγώνες Λόγου, που συνδιοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη με το Anatolia College της Θεσσαλονίκης στη Λάρισα.

Η μαθήτρια της Γ΄ τάξης, Κουκοράβα Βίβιαν, κατάφερε να φτάσει στον τελικό του αγωνίσματος της Εκφραστικής Ανάγνωσης, στον οποίο αγωνίστηκαν οι τρεις καλύτεροι/ες. Για να το πετύχει, συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία (38.5 βαθμούς) στους γύρους που προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια των οποίων συναγωνίστηκε με 30 μαθητές/τριες από σχολεία με μεγάλη παράδοση σε Ρητορικούς Αγώνες, όπως το Κολλέγιο Ψυχικού, το Κολλέγιο Ανατόλια, το Αρσάκειο Θεσσαλονίκης, το Αρσάκειο Πάτρας, το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών, το ΑΞΙΟΝ Ξάνθης, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση αλλά και από άλλα σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Πολύ αξιόλογη συμμετοχή είχαν και μαθητές/τριες από μικρές τάξεις, που κατατάχθηκαν στις δέκα πρώτες θέσειςτων αγωνισμάτων που συμμετείχαν. Συγκεκριμένα, η μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου Γκουλιώνη Δέσποινα κατετάγη 9η στον Προτρεπτικό Λόγο, ο μαθητής της Α΄ Γυμνασίου Δημητρίου Παναγιώτης 9ος στον Αυθόρμητο Λόγο, η μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου Μπούγλα Ηλιάνα 10η στην Εκφραστική Ανάγνωση. Επίσης, οι δύο ομάδες των Διττών λόγων (Δουλγέρη Ειρήνη, Μπακατσή Ανδρονίκη, Μπρούσκου Λυδία η 1η και Αθανασίου Φανιώ, Γκίκας Χρήστος, Μπρισίμη Μαρία η 2η) κέρδισαν τις εντυπώσεις συναγωνιζόμενες με ομάδες σχολείων που προετοιμάζονται χρόνια για τέτοιους αγώνες. Τον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν και οι μαθητές/τριες Πάλλα Ιωάννα, Γιαννούλας Ευάγγελος και Πέτσας Λάμπρος, κερδίζοντας πολύ καλές θέσεις στη γενική κατάταξη.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της ρητορικής μας ομάδας που συνόδευσαν στη Λάρισα και στήριξαν τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους που αγωνίστηκαν. Ασφαλώς, όλοι/ες οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο Εργαστήρι Ρητορικής είναι νικητές και άξιοι/ες συγχαρητηρίων, καθώς η ενασχόληση με τον ποιοτικό και ουσιώδη λόγο είναι κάτι που λείπει από την εποχή μας, η οποία καλλιεργεί το «φαίνεσθαι» και επιβραβεύει την κενότητα. Ελπίζουμε αυτή να είναι η αφορμή για να επιδίδονται πάντα σε όμορφους πνευματικούς αγώνες στη ζωή τους!

Συγχαίρουμε, τέλος, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, κα Καραμπατζάκη Δέσποινα, ΠΕ02, και κ. Γέρμανο Δημήτριο, ΠΕ02, επειδή, μέσω του Ομίλου «Εργαστήρι Ρητορικής», κατάφεραν να μυήσουν τα παιδιά στη τέχνη του λόγου, να τα εμπνεύσουν και να τα καθοδηγήσουν αποτελεσματικά όλη τη χρονιά, ώστε να αγαπήσουν τη ρητορική και να έχουν αυτή την εξαιρετική παρουσία στους αγώνες.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia