Τρίκαλα: Ενημέρωση για μείζονα θέματα ζήτησαν οι πλημμυροπαθείς

Ουσιαστική συνάντηση με την συντονιστική επιτροπή των Πλημμυροπαθών Ν. Τρικάλων  είχε την Πέμπτη 21/3/2024 στο γραφείο της, η  Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μελών της επιτροπής σχετικά με τις προθέσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε σχέση με τα μείζονα προβλήματα που τους ταλανίζουν.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, η Αθηνά Μπαλάφα, από την περιοχή της Φαρκαδόνας τόνισε  «είμαστε σήμερα εδώ προκειμένου να ενημερωθούμε για τις προθέσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε σχέση με τα μείζονα προβλήματα μας. Θέλουμε να ξέρουμε εάν θα είμαστε σε θέση να σπείρουμε τα χωράφια μας, εάν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στα χωριά μας, εάν και σε τι βάθος χρόνου θα λάβουμε τις αποζημιώσεις. Οι επιχειρήσεις έχουν πάρει μόνο μια προκαταβολή της τάξεως του 30% και ακόμη περιμένουν να δουν πότε και πώς θα δοθούν τα υπόλοιπα χρήματα της αποζημίωσης.Υπάρχουν θέματα όσον αφορά την ασφάλεια, τα αναχώματα, τον καθαρισμό αγροτικής και αστικής οδοποιίας, την απομάκρυνση -και ποιος θα αναλάβει το κόστος αυτό- των γκρεμισμένων σπιτιών που αποτελούν εστίες μόλυνσης, καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει…»

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Δημήτρη Κάβουρα, ο οποίος πρόσθεσε: «Θα ξαναθέσουμε ζητήματα, επειδή χρειαζόμαστε πιο σαφείς απαντήσεις. Ο χρόνος τρέχει χωρίς να πραγματοποιούνται κάποια πράγματα που έχουν ανάγκη οι πλημμυροπαθείς».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia