Υποδοχή Δεξιάς Χειρός Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου στον ομώνυμο Ναό των Τρικάλων

Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 το απόγευμα τη Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεομάρτυρος Νικόλαου του εκ Μετσόβου.

Με τη δέουσα θρησκευτική μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του ομωνύμου Ιερού Ναού το ιερό λείψανο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή, στην οποία προπορευόταν η χορεία των ιεροψαλτών και ακολουθούσαν οι ιερείς, το Ιερό Λείψανο τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός Ιεροψαλτών. Συμμετείχαν και οι ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Τον Τίμιο Λείψανο μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μετσόβου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Καχριμάνης.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τον Καθηγούμενο με τη συνοδεία του και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην λαμπρά υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου την πόλη των Τρικάλων.

Ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχαήλ Τρίτος κήρυξε εμπνευσμένα το Θείο Λόγο ομιλώντας περί της βιωτής και τιμής του Αγίου Νικολάου.

imtks.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia