Ενημέρωση Εξ Αποστάσεως στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Παρακαλούνται Γονείς, Κηδεμόνες και Μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων να επισκέπτονται καθημερινά τη σελίδα του σχολείου, https://5gymtrik.wordpress.com/προκειμένου  να ενημερώνονται για τα τρέχοντα θέματα της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης που λειτουργούν στο σχολείο. Επίσης να ελέγχουν τακτικά τα mails επειδή το  σχολείο στέλνει οδηγίες και κατευθύνσεις πώς να χειριστούν τα εξ αποστάσεως μαθήματα που οργανώνει.

Επειδή το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι υπερφορτωμένο  και η επίσημη Ασύγχρονη Εκπαίδευση γίνεται δύσκολη, για αυτό το Σχολείο έχει προχωρήσει προσωρινά  στην ανάρτηση των μαθημάτων και ασκήσεων στη σελίδα του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας  με πολύ μεράκι, αγάπη και έμφαση στην παιδαγωγική αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχουν δημιουργήσει ψηφιακά μαθήματα και φύλλα εργασίας προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μαθητών μας σχεδόν σε όλα τα αντικείμενα και εμπλουτίζουν καθημερινά την πλατφόρμα.   Οι μαθητές μας οφείλουν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του σχολείου για να κρατούν επαφή με τη μαθησιακή διαδικασία παρακολουθώντας τα μαθήματα, λύνοντας τις ασκήσεις και αλληλεπιδρώντας με συμμαθητές και εκπαιδευτικούς. Τις απορίες που προκύπτουν από τη μελέτη τους να τις στέλνουν στα mails που τους υποδεικνύονται. 

Σχεδόν έχει ολοκληρωθεί  ο πρώτος κύκλος μαθημάτων και στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε την Σύγχρονη Εκπαίδευση δηλαδή   δια ζώσης σύνδεση μαθητή – εκπαιδευτικού μέσω υπολογιστή που θα γίνεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι στις 4 το απόγευμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου. 

Διαβεβαιώνουμε τους γονείς ότι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα εργάζεται ακατάπαυστα για να πετύχουμε αυτό το δύσκολο εγχείρημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και τους παρακαλούμε  να συνεχίσουν την προσπάθειά τους να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, να είναι υπομονετικοί, να προτρέπουν τα παιδιά τους να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του σχολείου και να ακολουθούν τις οδηγίες των καθηγητών τους   και όλοι μαζί να προσευχόμαστε να περάσει γρήγορα και ανώδυνα αυτή η δύσκολη συγκυρία.

Για το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Η Διευθύντρια

Φανή Σμιξιώτη

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia